Hírek
biztosítóktól
Miért kockázatos átengedni a gyermekeknek a vezetést?
Vagány dolognak tűnhet, holott óriási kockázatnak teszi ki magát, de különösen a gyermeket, aki átengedi részére a volánt, legyen az óvodás korú, vagy KRESZ vizsga előtt álló kamasz. Az ilyen esetek megítélésénél ráadásul kevésbé van jelentősége, hogy vagánykodás, vagy a járművezetéssel való jószándékú ismerkedés-e a cél. Szabályos, ha megengedjük a gyereknek, hogy vezesse az autót? Röviden: nem.
Felmondhatom-e a kötelező felelősségbiztosítást e-mailben?
A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás elektronikus úton történő felmondása a kötelező gépjármű felelősségbiztosításról szóló törvény alapján a következő módon érvényes: A biztosítási szerződést a biztosítási időszak utolsó napjára (biztosítási évfordulóra), azt legalább 30 nappal megelőzően a) a biztosító írásban, b) a szerződő üzemben tartó írásban vagy - a felek megállapodása alapján - elektronikus úton indokolás nélkül felmondhatja.
Védettségi igazolvány – védettség vagy kiváltság?
A mai napon megjelenő rendeletmódosítások alapján biztossá vált, hogy bizonyos szolgáltatások igénybevételéhez védettségi igazolványra lesz szükség. Ezesetben felmerül a kérdés, mit szabad és mit nem, ha az embernek van ilyen igazolványa? És mi lesz azokkal, akiknek nincs? Jogszerű-e a különbségtétel oltottak, és nem oltottak között? És mi van akkor, ha egyáltalán nincs védettségi igazolvány? Mi lesz a már védettséget szerzettek alapvető jogaival? Mi történik akkor, ha két alapvető emberi jog ütközik: a személyes szabadságunkat megtestesítő önrendelkezéshez való jogunk, és mások élethez, egészséghez való joga?
Gépjármű-vásárlási kisokos
Rendkívül gyakran előforduló jogügylet manapság a használt autó eladása, vásárlása. Sok örömöt jelent egy megbízható autó, azonban hihetetlen bosszúsággal járhat, ha az ügylet után derülnek ki az eltitkolt hibák, és szembesülni kell azzal, hogy a jogvitát csak hosszas peres eljárásban lehet rendezni. Bejegyzésünkben összefoglaljuk, hogy jogi szempontból mire érdemes ügyelni a vásárlás során.
Viharkárok: Sok helyen okozott komoly károkat a májusi időjárás
Sok helyen okozott károkat a viharos szél, amely tetőket bontott meg, fákat döntött az utakra vagy autókra – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.
MABISZ: A tavalyinál kevesebb kárt okoztak a nyári viharok
A tavalyihoz képest idén kevesebb kárt okozott a nyári viharszezon, bár a szeptember eleji esőzések még sokat ronthatnak az eddigi mérlegen. Ugyanakkor a villámcsapások következményeként már az év első nyolc hónapjában közel annyi pénzt fizettek ki a biztosítók, mint 2017 egészében – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének gyorsjelentéséből.