Hírek
biztosítóktól
Viharkárok: Sok helyen okozott komoly károkat a májusi időjárás
Sok helyen okozott károkat a viharos szél, amely tetőket bontott meg, fákat döntött az utakra vagy autókra – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.
MABISZ: A tavalyinál kevesebb kárt okoztak a nyári viharok
A tavalyihoz képest idén kevesebb kárt okozott a nyári viharszezon, bár a szeptember eleji esőzések még sokat ronthatnak az eddigi mérlegen. Ugyanakkor a villámcsapások következményeként már az év első nyolc hónapjában közel annyi pénzt fizettek ki a biztosítók, mint 2017 egészében – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének gyorsjelentéséből.
Nagyobb biztonságban az utazók: Július 1-től életbe lépett az új szabályozás
Júliustól két részre bomlik az utazásszervezők vagyoni biztosítéka a parlament által tavaly elfogadott törvénymódosítás értelmében, a vagyoni biztosíték júliustól kizárólag a befizetett előlegre, illetve részvételi díjakra nyújt fedezetet az új uniós irányelv bevezetésével. Az új szabályozás az utazók nagyobb biztonságát szolgálja
MABISZ: Kétmilliárd forint kárt jelentettek a viharok miatt a biztosítóknak
Június első felének időjárása országszerte nagy károkat okozott: a biztosítókhoz a hétvégéig 18,5 ezer bejelentés érkezett, ezek nyomán a kárigények becsült összegei megközelítik a kétmilliárd forintot. A kárrendezés, mint a korábbi hasonlóan viharos időszakokban, most is gyors és a legtöbb esetben rutinszerű. Ezt igazolja vissza az a friss felmérés, amely szerint a lakásbiztosítással rendelkezők közel 90 százaléka elégedett a kapott szolgáltatással, tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége.
MAGYARORSZÁG LEGNÉPSZERŰBB AUTÓINAK CASCO BIZTOSÍTÁSAI
Hogyan alakulnak Magyarország legnépszerűbb új és használt autómodellek casco biztosítási díjai – ezt számolta ki a Genertel legújabb elemzésében. Cascót kifejezetten megéri megkötni idősebb járművekre is. A 2 éves kocsik cascója ugyanis évente átlagosan 50 000 Ft, ám 13 évesen ez az összeg akár már 30 000 Ft körüli éves összegre is csökkenhet.
Védelem a motorkerékpárnak!
A jó idő beköszöntével előkerültek a motorok, robogók is a garázsból. Ez magával hozza azt is, hogy mindenféle típusú és fajtájú motort tulajdonítanak el helytől, időjárástól, körülményektől valamint időponttól függetlenül. Lopásvédelem ugyan létezik, rengeteg formája és fajtája fellelhető a képzeletbeli palettán, de nincs biztos megoldás! Ha el akarják lopni, akkor a kellő körülményeket feltérképezve meg is teszik. Ám abban az esetben, ha a tolvajok csak találomra vadásznak, akkor van esély a védekezésre! A védelem kialakítása vagy annak hiánya okán tehát lehetnek könnyű illetve igen nehéz prédák. Ennek alapján vegyünk górcső alá pár lehetőséget: